Blog Top indlæg Projekter Om Martin Om bloggen
FEB 29.

Sådan tjener du penge på internettet

Mange er interesserede i at tjene lidt lommepenge på sin hjemmeside, og det er da gaske forståeligt

Her vil jeg samle nogle af de måder, man kan tjene penge på sin hjemmeside på.

Partner-netværk

Mange annoncenetværk blomstrer op for tiden. De gamle spillere, TradeDoubler, Partner-Ads og AdFair har fået konkurrence af f.eks. EuroAds. Fælles for ovenstående partner-netværker er, at de alle er udsat for hård konkurrence, hvor det oftest er annoncørerne, de tilgodeser i konkurrencen, da det er dem, der er mest konkurrence om.

Fordelene ved partner-programmer er, at de ofte er nemme og lige til at gå til og der er ofte få krav til hjemmesiderne, der tilmelder sig som publishers. De negative sider er selvfølgelig, at de skal have en bid af det, annoncørerne betaler, men denne del er ofte givet godt ud i forhold til, hvis du selv skulle opsøge annoncører og stå for salg og support, som jeg kommer nærmere ind på om lidt.

Desuden er der nogle, der føler sig snydt af disse netværk, da netværkene suverænt bestemmer, om de mener, at du har ret til at få dine penge og hvor mange af dem. Men der må man opbygge en pålidelighed til de enkelte netværk. Jeg må indrømme, at jeg ikke har de bedste erfaringer med supporten fra alle steder og jeg har også snakket med flere, der ikke har fået udbetalt det, de mener, de har krav på.

Contextual Ads

Meget populært i tiden ef f.eks. Google AdSense, hvor AdWords-annoncørerne annoncerer på Googles netværk af publishers, der er tilmeldt AdSense. Yahoo / Overture tilbyder noget lignende, men det er ikke så populært i Europa.

Contextual Ads læser som regel indholdet af din side automatisk, hvor den ud fra det selv finder nogle relevante annoncer. Fordelen er, at de er nemme at implementere og for nogle siders vedkommende kan give en anelse mere revenue. Men du mister en stor del af kontrollen med annoncerne og det kan være irriterende

Direkte annoncesalg

Få fuld styring og sælg dine annoncer selv. Det er selvfølgelig en fordel, da du kan beholde hver en øre selv, men du skal også bruge en hel***des meget tid på at opsøge annoncører, give tilbud, opkræve penge, opsætte kampagner mm.

Donation

Den skal jo nævnes... Hvis du mener, at du kan hive nogle penge ud af dine brugere vha. donationer, kan du også forsøge dig med det. Der er ikke mange gavmilde brugere derude, men hvis din side retter sig mod det amerikanske marked, er der lidt større sandsynlighed for at dine brugere spytter lidt i kassen. Hvorfor skal jeg ikke kunne sige.

Til formålet kan du bruge Ewire's knap eller PayPal, der er ekstremt populær verden over.

Konklusion

Personligt bruger jeg en blanding af ovenstående metoder alt efter siden indhold. De sider, hvor Contextual Ads er en mulighed, bruger jeg det altid.

I bund og grund handler det om at mærke efter, hvad man gider, hvad man stræber efter, og sidst, men absolut ikke mindst, hvad der er muligt. I princippet er alt muligt, men du bliver nødt til at sætte nogle grænser.

Og et godt råd: Læs altid - og overhold selvfølgelig - de enekelte firmaers Terms and Conditions (betingelserne).

Hold jer muntre!

 

Kunne du lide mit indlæg?

Så abonner på mit RSS-feed helt gratis allerede i dag.


Kommentarer til Sådan tjener du penge på internettetDer er ikke skrevet nogle kommentarer endnu!


Kommentér Sådan tjener du penge på internettet

Navn (Påkrævet)
E-mail (Vil ikke blive vist)
Hjemmeside (med http://)
Skriv "AKX" (Spamfilter)
 
Martin Hegelund Møller
Studerende, iværksætter og IT-nørd. Driver virksomheden ComboWeb, der leverer divserse web-løsninger.


Kategorier

Social networks

Blogs, jeg læser

Geniale links

FeedSeneste indlæg

Om igen, Boxer
Stort, dansk IT-firma lækker CPR-numre
Nye potentielle Google-killers?
Mors dag - til dig, der glemte det
Spam er et væsentligt miljøproblem
De bedste aprilsnarer 2009
En computerløs IT-nørd...
Skattereformen - for sent ude!
Google advarer mod sig selv
Obamas webstrategi – sådan blev han præsident

Seneste kommentarer

FIVERR 1 Klaus.dk-domæner efter Google PageR...
Charly Olsen.dk-domæner efter Google PageRank
TimOm igen, Boxer
Laust SOm igen, Boxer
Laust SOm igen, Boxer
© 2008 Martin Hegelund Møller - All rights reserved | Martin Hegelund in English